Mon. Dec 6th, 2021

Cei de la ”Solidar” Vaslui, asaltati de mesaje

2 min read

În ultima vreme pagina de socializare a Asociației umanitare „Solidar” din vaslui este asaltată de mesaje prin care li se cere ajutorul. Din păcate, timpul nu le permite să fie alături de toți cei care le solicită sprijinul.
”Fiind foarte implicați și în alte activități, încercăm totuși să lecturăm mesajele și pe ici pe colo, întindem o mână de ajutor.
Așa am primit o solicitare de ajutor de la o fetiță din satul Gălțești, comuna Puiești, județul Vaslui. De la fetiță am aflat că locuiește împreună cu alte 6 persoane într-o căsuță cu multe lipsuri. Capul familiei este d-na Maria Mătrăgună în vârstă de 65 ani, o femeie rămasă singură și care a suferit o operație în urma căreia nu și-a mai revenit complet. Are trei copii care locuiesc cu ea-un băiat care a devenit stâlpul casei și două fete care la rândul lor au copii. Veniturile familiei înseamnă alocațiile copiilor și banii pe care îi câștigă băiatul muncind cu ziua pe unde poate.
Noi le-am dus haine, încălțăminte, o pungă cu alimente, jucării, dulciuri etc.
Au nevoie de o sobă pentru încălzit, un aragaz cu butelie, un frigider, o mașină de spălat manuală. Cei ce pot ajuta îi pot contacta la numărul de telefon 0757803295.
Bunurile pe care le-am donat provin de la mai mulți donatori. O parte ne-au fost aduse de o doamnă îndrumată spre noi de prietenii noștri de la Gazeta de Vaslui.
Donația a fost pregătită de către d-le Antonela-Irina Popa și Flori Stanciu.
Tuturor le mulțumim în numele celor ce vor beneficia de donații!
Avem un mesaj pentru cei ce conduc România. Haosul politic determină haos în plan economic și social. Dacă la orașe s-a ajuns să ardă spitalele și să se moară de frig în apartamente, nici nu vă puteți imagina viața din mediul rural în aceste vremuri! E atâta descurajare, decădere morală, sărăcie și lipsă de speranță greu de descris!
Lipsa de caracter și principii a politicienilor poate va avea și o parte bună: românii să înțeleagă că este curată naivitate să-ți pui speranța în politicieni. Acești își urmăresc doar propriul interes. Poate că e momentul să renunțăm la dispute politice și să ne concentrăm pe mai multă solidaritate! Cu cât un popor va dezvolta sentimente de solidaritate cu atât mai ușor va trece prin crizele ce vor urma”!, a transmis Ionel Popa, președintele Asociației umanitare „Solidar” Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.