Mon. Dec 6th, 2021

ACȚIUNI INFORMATIV – PREVENTIVE PENTRU COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

2 min read

Ieri, 17 noiembrie 2021, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, 127 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
Au fost derulate 3 misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate 38 de locații/medii de interes, peste 40 mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 180 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 5.000 de lei.
Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măștii de protecție se sancționează, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu amendă între 500 și 2.500 lei. De asemenea, cu aceeași amendă se sancționează și nerespectarea prevederilor referitoare la interdicția de circulație a persoanelor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.