Mon. Dec 6th, 2021

Căminul de bătrâni de la Berezeni, finalizat

2 min read

În comuna Berezeni a fost finalizată construcția centrului social pentru persoanele vârstnice. Investiția este extrem de importantă pentru autoritățile locale, în condițiile în care foarte multe persoane în vârstă au rămas singure și nu are cine să le îngrijească.
Obiectivul proiectului este creșterea calității vieții pentru 150 de persoane de peste 65 ani aflate în situații de risc. Investiția din comuna Berezeni se derulează prin POR 2014-2020 și are o valoare totală de 4.758.656 lei, din care finanțarea UE este in suma de 4.083.012 lei. Proiectul are două componente: construcția unui cămin pentru bătrâni și prestarea de servicii sociale la domiciliu pentru persoanele în vârstă. Dacă pentru construcția centrului este alocată suma de un milion de euro, pentru îngrijirea la domiciliu a beneficiarilor este alocată suma de 600.000 de euro. Aceasta reprezintă finanțarea activităților pe o perioadă de trei ani.
Acum este perioada de achiziții a tuturor acestor servicii și a fost publicata licitația. Cei de la Primaria Berezeni doresc ca din primăvara anului viitor aceste servicii sociale din cadrul proiectului adresate persoanelor de vârsta a treia să funcționeze.
La centrul social se va putea servi o masă caldă, pentru cei care se pot deplasa. Pentru persoanele care nu se pot deplasa, au fost comandate două mașini, una pentru transport persoane și alta pentru transportul mesei calde. În aceste cazuri, asistentele sociale se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le da masa și îngrijirea de care au nevoie. Bătrânii care vin la centru au la dispoziție medici, asistente, infirmiere și vor putea beneficia de tratament, de ședințe de fizioterapie etc.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.