Mon. Dec 6th, 2021

Se cauta donatori de sange in judet

1 min read

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină de la Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungă într-un blocaj privind fumizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință.Din sângele donat o singură dată puteți ajuta până la 3 persoane, iar beneficiile în ceea ce privește sănătatea celui care donează sunt multiple: sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%, rezistența organismului la șocuri crește, astfel că, în caz de accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui. Situația epidemiologică actuală a accentuat nevoia de sânge, prin faptul că numărul celor ce donează sânge a scăzut la mai puțin de jumătate.
Tocmai din acest motiv cei de la centrul barladean așteaptă populkatia în număr cât mai mare pentru a combate, umăr la umăr, deficitul major de sânge!
Sunteți așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30- 11.30 la CENTRUL JUDEȚEAN DE TRANSFUZIE SANGUINĂ BÂRLAD, din str. Mihail Kogălniceanu nr.11, Mun.Bârlad.
Relații suplimentare se pot obține la telefoanele 0335.414.490 și 0774.667.087.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.