Tue. Nov 30th, 2021

Comuna Berezeni va avea peste 300 hectare de pădure

2 min read

Firma privată care a câștigat licitația pentru împădurirea unei suprafețe de 113 hectare de pădure în comuna Berezeni a reușit să panteze cu puieți până la această dată 63 de hectare. Chiar dacă se apropie iarna, dacă timpul o va permite în perioada imediat următoare se va trece la plantarea suprafeței care a mai rămas din cadrul proiectului. Programul este în valoare de 4,5 milioane de lei și este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
S-au facut toate pregătirile pentre declanșarea acțiunii de plantare, fiind aduși puieți de speciile de stejar, salcâm, tei și fag.
Dacă timpul va permite se va planta și restul de suprafață, pentru ca în primăvară să fie terminat proiectul. Mai este de plantat și au fost finalizate anul acesta un numar de 138 hectare în comuna. Mai sunt în comună 50 de hectare plantate în perioada 1996 și alte 50 de hectare de pădure care sunt în proprietatea locuitorilor din comuna noastră. În total exista în jur de 300 hectare împădurite și se speră că acest lucru ii va ajuta pe cei din comuna deoarece sunt într-o zonă secetoasă. Se doreste ca localitatea să devina una dintre comunele fruntașe din România, în ceea ce privește suprafețele împădurite. Terenul pe care se împădurește este situat la intrarea în comună, dinspre municipiul Huși. După împădurire urmează ca perioadă de întreținere a suprafeței forestiere să fie de 12 ani. De altfel, proiectul care este în prezent în derulare este cel mai mare din țară, la categoria proiectelor implementate de UAT-uri, care nu sunt specializate în împăduriri așa cum sunt direcțiile sau inspectoratele silvice.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.