Tue. Nov 30th, 2021

Intalnire, la Iasi, intre politistii de frontiera romani si moldoveni

2 min read

La Iaşi s-a desfăşurat, zilele trecute, o ședință operațională între delegaţiile Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – România şi reprezentanți ai autorităților de frontieră din Republica Moldova. Delegaţia Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a fost condusă de şeful I.T.P.F. laşi, comisar-şef de poliţie Victor MARINIUC, iar cea a Republicii Moldova de către șeful Direcţiei Regionale Vest, comisar principal de poliție Alexandr PAHODNEA.
Cele două delegații au analizat situaţia operativă înregistrată în aria de competență a I.T.P.F. Iași cu Direcțiile Regionale Nord, Vest și Sud, au evaluat modalitatea de supraveghere a frontierei de stat şi au făcut schimb de date cu privire la combaterea activităţilor infracţionale. De asemenea, s-a stabilit faptul că schimbul de informaţii dintre cele două autorităţi a contribuit în mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei în vederea coordonării demersurilor la frontiera de stat pentru diminuarea infracționalității transfrontaliere. Reprezentanţii celor două structuri au concluzionat că activităţile de cooperare au avut continuitate şi s-au desfăşurat conform cadrului normativ bilateral, în vigoare.
Cele două părţi au stabilit, de comun acord, pentru perioada imediat urmatoare, continuarea activităților derulate în perioada precedentă, la nivel teritorial, stabilind necesitatea intensificării activităților specifice de control al frontierei. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat într-o atmosferă de colaborare şi înţelegere, în spiritul întăririi încrederii reciproce la frontieră, delegaţiile aducând mulţumiri pentru modul în care s-au desfăşurat lucrările şedinţei de lucru.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.