Mon. Dec 6th, 2021

Campania de vaccinarea anti-COVID-19, intensificată în mediul rural

2 min read

După ce în zonele urbane din județul Vaslui va fi înregistrat un grad mare de vaccinare anti-COVID-19, autoritățile își vor trasfera toate forțele spre mediul rural, pentru a crește și în aceste zone rata de vaccinare a populației. Se dorește ca într-un ritm constant și localitățile din mediul rural să fie aduse la o rată mai mare de vaccinare. Se are in vedere respectarea tuturor măsurilor transmise de către autorități pentru vaccinarea populatiei. În acest fel se speră că vor exista sărbători de iarnă în condiții cât mai aprope de normalitate. Sunt comune în care datorită medicilor de familie este un grad mai mare de vaccinare. Sunt localități unde autoritățile locale s-au implicat și colaborarea bună dintre primari și Directia de Sanatate Publica Vaslui face să existe caravane de vaccinare.
In județul Vaslui problema ratei de vaccinare este una atipică. Sunt foarte multe persoane care au domiciliul pe raza județului, dar care nu locuiesc efectiv în județ, fenomen care ne avantajează atunci când este vorba de rata de incidență, dar care dezvantajează în ceea ce privește rata de vaccinare.
Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui în data de 11 noiembrie, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 26.095 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), – 260 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 239 pe secții și 21 în ATI – 130 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 122 pe secții și 8 în ATI – 1.020 de persoane decedate; – 23.370 de persoane vindecate; – 1.315 de persoane pozitive la domiciliu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.