Tue. Nov 30th, 2021

Care sunt bucuriile Magdei Savuica?

2 min read

De circa un an pomenesc deseori numele Magda savuica. Este cea care conduce activtatea Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti. Ea, impreuna cu membrii si voluntarii asociatiei si mai ales oamenii de bine de langa ei ajuta aproape zilnic semeni de-ai nostri.
”Stiu ca vedeti fotografii pe care le facem zilnic cu batrani si va doare sufletul. Sincer, si pe noi. Si vedem lacrimile, si trebuie sa imbratisam si s incurajam chiar si acolo unde parca nu mai e pic de speranta. Dar vreau sa va povestesc putin despre ce ma bucura in marea asta de tristete. Ii cautam pe batranii care au nevoie de noi. intrebam la primarii, vecini, asistenti sociali, magazine. Le castigam increderea si le spunem ca umblam dupa cazurile unde putem sa ducem o bruma de speranta.
Si nu doar atat. Echipa noastra, voluntarii cu care lucram, toti sunt locanici. Unii greu incercati dar cu o inima de aur. Oameni pe care i-am ajutat sa se puna pe picioare, carora le-am intins o mana de ajutor candva sau oameni care isi pun dezinteresat viata si energia la dispozitia lui Dumnezeu si a faptelor bune. De exemplu, Una din fete merge cu caruta in sate invecinate si intreaba de batrani singuri. Sotul ei s-a lasat de baut si a inceput sa o ajute. Alta tocmai a trecut prin boala si decesul sotului si cu toate astea umbla dupa medicamente si plange cu cei ce plang. Si multe, multe alte situatii.
Ce vad eu aici cu ochii mei sunt MINUNI. De-asta nu facem strigari prea dese pentru voluntari. Ca am gasit aici in Vaslui o echipa asa pretioasa de oameni dispusi sa iubeasca chiar daca uneori nu o fac perfect.
Ca un rezumat al zilei de azi, am gasit iarasi cativa batrani pe care ii adaugam in “colectia” noastra si de care urmeaza sa ne ingrijim. Am dus medicmente, brichete pentru foc si mancare.
Siiii…BUCURIA ZILEI este caa avem suficiente fonduri sa incepem casuta la BUNICA NATALIA.
Am fost acolo, am schitat pe pamant proiectul unei case mici si dragute, care cu ajutorul bunului Dumnezeu, speram sa o putem ridica pana vine frigul cel mare.
Casa bunicii Natalia va fi CASA CU NUMARUL 26 A ASOCIATIEI DRAGOSTE DESCULTA. Yuhuu!
P.S. Daca simtiti ca donatiile si rugaciunile sunt prea putin pentru dorinta voastra arzatoare de a ajuta, incepeti sa cautati in locul in care sunteti batrani singuri. Scrieti-ne daca vreti sa va ajutam cu idei, cu ceva, cu orice. Haideti, haideti sa imbratisam Romania”!, spune..atat de frumos, Magda Savuica.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.