Tue. Nov 30th, 2021

Situatia cinematografelor din Vaslui

2 min read

Primăria Vaslui așteaptă un răspuns de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF), în ceea ce privește situația cinematografelor „Independența” și „Modern”. În urma expertizării tehnice a celor două clădiri, experții au propus demolarea cinematografului „Modern”, iar „Independența” se poate prelua de către autoritățile locale. Clădirile celor două cinematografe se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă focare de infecţie, fiind adăpost pentru oamenii străzii.
A fost trimisa expertiză la RADEF și se așteaptă un răspuns. La începutul anului 2016, proprietarii de la RADEF și-au dat acordul de principiu pentru un protocol de preluare a celor două cinematografe de către autoritățile locale. Pentru parafarea protocolului, conducerea RADEF a solicitat Consiliului Local (CL) Vaslui să formuleze o hotărâre în acest sens. Însă, după adoptarea hotărârii de către CL Vaslui, documentul a primit un aviz negativ din partea celor de la RADEF. Potrivit OG nr. 39/2005, cinematografele “Independența” și “Modern” din municipiul Vaslui se află în proprietatea privată a statului și în administrarea România – Film.
În anul 2008 Parlamentul a aprobat Legea nr. 303, act normativ care dădea posibilitatea trecerii imobilelor respective, cu tot cu terenurile aferente, în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale și în administrarea autorităților locale. Preluarea clădirilor se putea face cu condiția menținerii destinației inițiale, in cazul de fata să rămână cinematografe.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.