Mon. Dec 6th, 2021

Condamnare record pentru Martorii lui Iehova din Rusia

2 min read

La 25 octombrie 2021, un tribunal rus a condamnat trei Martori ai lui Iehova – Rustam Diarov (48 de ani), Ievgenii Ivanov (44 de ani) și Sergei Klikunov (46 de ani) – la 8 ani de închisoare cu executare, în timp ce soția lui Evgenii – Olga Ivanova (38 de ani) – a fost condamnată la 3,5 ani de închisoare cu executare.
Pedeapsa de opt de închisoare este cea mai lungă și mai aspră pedeapsă aplicată unui Martor al lui Iehova (bărbat) din Rusia de când organizația a fost interzisă în 2017, fiind declarată „extremistă”. Sentința Olgăi este cea mai lungă sentință dată unei Martore a lui Iehova.
Condamnarea stârnește reacția internațională:
Natalia Prilutskaya, cercetătoare Amnesty International în Rusia, spune: „Amnesty International este îngrozită la aflarea veștii despre încă o sentință severă sub acuzația legată de «extremism» împotriva a patru Martori ai lui Iehova din Astrakhan.”
Alexander Verkhovsky, directorul Centrului de Informare și Analiză Sova din Moscova, spune: „Sentința dată unei femei, de condamnare la închisoare cu executare, și sentințele de condamnare la închisoare cu executare de până la opt ani pentru bărbați sunt dovezi suplimentare ale cruzimii tot mai mari în campania împotriva Martorilor lui Iehova. Durata medie a pedepselor pronunțate anul acesta a crescut în comparație cu anul precedent”.
Jarrod Lopes, purtător de cuvânt de la sediul mondial al Martorilor lui Iehova, spune: „Astfel de sentințe dure sunt de obicei pronunțate pentru acte criminale comise cu violență. Chiar faptul de a fi întemnițat pentru că ești un creștin pașnic este o absurditate, cu atât mai mult dacă sentința este mai lungă decât a unui condamnat pentru răpire sau viol!”
Prezentăm mai jos graficul persecutării Martorilor lui Iehova în Rusia și Crimeea.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.