Mon. Dec 6th, 2021

Cum cunoastem riscurile de imbolnavire dupa grupele de sange

2 min read
  1. Accidentul Vascular Cerebral Riscul de a dezvolta AVC crește dacă ai grupa de sânge AB. Medicii spun că un motiv pentru asta este probabilitatea mai mare de dezvolta cheaguri față de alte celelalte grup de sânge.
  2. Diabet – Diabetul de tip 2 pare să fie mai comun la persoanele cu grupele de sânge A și B. Experții nu au încă o explicație pentru acest lucru.
  3. Fertilitatea – Grupa de sânge nu poate prezice dacă ai mai multe șanse de a rămâne însărcinată, însă ar putea juca un rol. Un studiu a evidențiat că femeile cu grupa de sânge 0 aveau un număr mai mic de ovule sănătoase decât cele cu alte grupe de sânge. Este nevoie însă mai multe cercetări pentru a explica motivul.
  4. Durata de viață Șansele sunt mai mari să trăiești mai mult timp dacă ai grupa de sânge 0. Experții cred că riscul scăzut de boli de inimă sau circulatorii ar fi principalul motiv pentru asta.
  5. Cheaguri de sange -nTromboembolismul venos este atunci când sângele se coagulează într-o venă profundă. Acestea cheaguri ajung uneori în plămâni. Cercetările arată că persoanele cu sângele de tip A, B sau AB prezintă un risc mai mare de tromboembolism venos.
  6. Ulcerele peptice – răni deschise dureroase care apar în mucoasa stomacului sau a intestinului subțire – par să apară mai des la persoanele cu grupa de sânge 0.
  7. Malaria – Sangele din grupa 0 ar putea ajuta în lupta cu această boală. Malaria apare atunci când un țânțar infectat te înțeapă. Parazitul care îl provoacă se atașează mai greu de celulele sanguine tip 0.
  8. Stresul – crește nivelul de cortizol din organism, hormonul stresului. Cei cu grupa de sânge de tip A tind să aibă mai mult cortizol. Drept urmare, aceste persoane s-ar putea confrunta mai mult cu stresul.
  9. Cancer de stomac- Grupele A, AB și B au risc mai mare decât 0. Persoanele cu grupa de sânge A ar avea un risc mai crescut de a dezvolta cancer de stomac. Aceștia ar fi mai predispuși la infecția cu Helicobacter pylori, bacterie care se găsește în stomac și care cauzează inflamații și ulcer.
  10. Boli de inimă – Sunt vești bune pentru cei cu grupa de sânge 0. Cercetările arată că persoanele cu această grupă de sânge au șanse mai mici să dezvolte boli de inimă. Experții nu au găsit încă o explicație pentru acest lucru. O justificare ar fi că alte grupe de sânge au șanse mai mari să aibă colesterolul crescut și niveluri crescute de proteine care sunt asociate cu cheagurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.