Mon. Dec 6th, 2021

A fost inaugurat Targul INDAGRA 2021

2 min read

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat azi Indagra Romexpo, târg internațional care se desfășoară în perioada 27 – 31 octombrie 2021, la Centrul Expozițional Romexpo.
Alături de ministru s-au aflat secretarul de stat
Marius Mihai Micu, directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, Vaida Bela, prorectorul USAMV Cluj, Muntean Leon, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban și Florin Ciolacu, președintele Clubului Fermierilor Români.
Oficialii au vizitat standurile expozanților participanți și au stat de vorbă cu câțiva dintre cei prezenți, ocazie cu care au aflat noutățile din domeniul utilajelor agricole, care predomină în acest an la INDAGRA. Ministrul Adrian Oros a fost încântat de prezența Companiei IRUM, care a adus o gamă de tractoare 100% românești, produse la Reghin, în județul Mureș.
De asemenea, ministrul a făcut o oprire la standul AM PNDR, unde experți de la AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale) și APIA (Agentia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) oferă celor interesați informații despre fondurile europene pentru dezvoltare rurală și agricultură, ce pot fi accesate în această perioadă.
În cadrul INDAGRA, ministrul a purtat discuții cu înalți oficiali ai Ambasadei SUA la București, precum și cu Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, despre prioritățile din agricultură, precum și despre oportunitățile de colaborare ale actorilor economici din ambele țări. De asemenea, s-a discutat despre abordarea viitoarei Politici Agricole Comune, cu accent pe termenele pentru finalizarea Planurilor Naționale Strategice.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.