Mon. Dec 6th, 2021

”Modernism” la…Gagesti

3 min read

Primaria Găgești, prima instituție din județ care calculează taxele locale online și le încasează printr-un portal special

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv conectat la internet. Este prima primărie din județul Vaslui care permite calcularea automată a valorii taxelor locale pe baza criteriilor stabilite prin Codul Fiscal și Hotărârile de Consiliu Local, precum suprafață, număr persoane, durată, etc.
Primăria Găgești oferă cetățenilor servicii digitalizate prin intermediul aplicației Regista.
Regista oferă în premieră posibilitatea calculului automat al valorii taxelor de achitat, nefiind necesar pentru contribuabili să cunoască această valoare anterior plății.
Spre exemplu, în cazul cererii de eliberare a unui certificat de urbanism, aplicația calculează automat valoarea taxei în funcție de suprafața clădirii. Astfel, cetățenii sau companiile nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la sediul primăriei pentru a afla cât au de plătit pentru fiecare taxă.
Cetățenii pot plăti online rapid orice taxă sau amendă, fără a li se percepe niciun comision. În contextul epidemiologic actual, acest beneficiu elimină riscurile deplasărilor și aglomerării la ghișee.
Prin modulul de Plăți Online, primăria Găgești permite o mai bună transparență față de contribuabili, deoarece aceștia vor putea consulta direct din aplicație actul normativ prin care s-a stabilit formula de calcul pentru taxa de interes pentru ei.
Primăria Comunei Găgești pune la dispoziția cetățenilor noi servicii online pentru a eficientiza și simplifica interacțiunea dintre cetățean și autoritatea publică locală. Acestea sunt împărțite în 5 noi secțiuni: Verificarea stării solicitări depuse, Formulare electronice, Sesizări, Plăți online, Monitorul Oficial Local.
Noile aplicații online, disponibile prin portalul e-Guvernare Regista, pot fi accesate pe gagesti.regista.ro și oferă următoarele facilități:
-Verificarea stării solicitărilor depuse pentru a afla dacă au fost soluționate sau încă sunt în lucru;
-Depuneri cereri online pentru diverse solicitări, precum Certificat fiscal, Adeverință rol, Emitere certificat de urbanism, etc.;
-Depuneri sesizări pe harta digitală a comunei cu localizare exactă și poze pentru o mai ușoară identificare;
-Plata online a amenzilor și taxelor locale de oriunde și la orice oră și cu comision 0 pentru contribuabili;
-Consultare documente de interes public (Hotărâri de Consiliu Local, Dispozițiile Primarului, etc.) în cadrul secțiunii Monitorul Oficial Local.
Până în prezent, aproximativ 750 de instituţii publice şi companii din toate judeţele ţării, dintre care 40 din județul Vaslui, şi-au îmbunătăţit procesele de lucru și au redus birocraţia prin intermediul Regista. Aplicaţia are peste 15.000 de utilizatori la nivel naţional care au înregistrat de-a lungul timpului peste 16 milioane de documente. Aplicaţia Regista poate fi accesată de oriunde de către funcţionarii publici sau angajaţii companiilor, fiind disponibilă direct din browser, fără instalare. Compania care dezvoltă aplicația este partener Gold Microsoft și certificată ISO.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.