Tue. Nov 30th, 2021

Festival cu participare vasluiana, la Bacau

2 min read

În weekend-ul care a trecut s-a desfășurat, la Teatrul Radu Beligan din Bacău, Festivalul Național de Muzică intitulat Neghiniță si aflat la ediția a XI-a. Manifestarea a fost organizata în condiții speciale, din cauza pandemiei de SARS-COV 2, în sală având acces doar persoanele vaccinate sau cele care prezentau dovada unui test antigen sau PCR negativ. Organizatorii au facilitat aceasta prin amplasarea unui personal medical la intrare care făceau teste rapide. Toți cei 140 de copii și tineri concurenti cât și însoțitorii lor care nu erau vaccinați fiind testați negativ.
Festivalul s-a bucurat de o foarte bună organizare, fiind unul dintre cele mai bine realizate concursuri de muzică din România.
Juriul a fost de asemenea unul prestigios, având ca președinte pe cunoscutul compozitor Mihai Alexandru si in componenta cunopscutele soliste Luminița Anghel și Nico, lector universitar Mihaela Gârlea, Daria Tănasă – sfert finalistă la Vocea României, El Radu – moderator Radio Moldova – Chișinău și producător muzical și pe compozitorul vasluian, cunoscut la nivel național, Claudiu Bulete.
Marile premii puse la bataie au fost: Marele Trofeu a fost adjudecat de băcăuanca Nina Manolache, Trofeul Junior – Iustina Maria Dolache, din Botoșani și Trofeul Adolescent – Alexandra Ciobotaru, I.C. Brătianu – Tulcea, cea care a cucerit și Marele Trofeu la festivalul Constelația Necunoscută de la Vaslui, la editia jubiliara, a 50-a.
”Din păcate cred că este ultimul festival desfășurat live in acest an in tara noastra. Voi mai lua parte, la finalul săptămânii viitoare, la Festivalul Internațional Constelația Talentelor, de la Chișinău. Sper să nu se introducă între timp și în Republica Moldova măsuri atat de restrictive, ca la noi. Mi s-a părut OK ceea ce s-a desfășurat la Bacău, din punct de vedere al siguranței sanitare și nu mă miră faptul că nu s-a găsit nici un test pozitiv, deoarece e limpede ca lumina zilei că dacă te simți rău stai acasă și nu vii la concurs! Trecând peste aceste considerente pot afirma ca a fost un eveniment foarte frumos. A fost o onoare pentru mine să fiu invitat în juriul acestui prestigios festival și mulțumesc organizatorilor pentru aceasta: Mariana și Ionel Tănasă, cei care conduc Fundația Neghiniță. Cât despre copiii participanti, numai cuvinte de laudă. Imi doresc foarte mult să aibă parte de scenă și să se bucure de tot ceea ce le poate oferi muzica mai frumos, iar părinților felicitari pentru faptul că îi îndrumă spre o carieră muzicală”, ne-a declarat Claudiu Bulete.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.