Mon. Dec 6th, 2021

Șoselele de centură din Huși și Vaslui sunt încă pe lista de așteptare

1 min read

Șansele ca șoseaua de centură a municipiului Huși să fie construită într-un termen cât mai scurt sunt tot mai mici. După ce a fost scoasă de la finanțare de către Compania Națională de Drumuri, investiția este prevăzută într-o horărâre de guvern și rămâne de văzut când va avea loc execuția lucrării.
În prezent, proiectanții lucrează la variantele de ocolire a municipiului Vaslui. În acest sens, autoritățile locale au primit o serie de solicitări de la proiectanți, pentru a le pune la dispoziție o serie de elemente concrete despre municipiul reședință de județ.
Centura va fi construită pe direcția Bârlad – Iași și va începe de la Podul Moșneagu, va merge în paralel cu râul Vasluieț și va ieși prin satul Moara Domnească, comuna Văleni, la drumul național care duce la Iași. În total, este vorba de o distanță de șapte kilometri.
Strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui, va deveni una dintre principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.
În cursul lunii iulie 2019 Primăria Vaslui a demarat proiectul care vizează asigurarea utilităților publice către noul bazar și târgul auto, lucrări care vor fi realizate plecând de la utilitățile învecinate de pe strada Decebal.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.