Tue. Nov 30th, 2021

Fără Programul „Anghel Saligny” primarii iși irosesc mandatele

2 min read

Criza politică de la București a înghețat și programele de investiții ale comunităților din județul Vaslui. Primarii nu mai au la dispoziție alte programe de finanțare decât Programul Naţional „Anghel Saligny”. Dacă acest program nu va funcționa cât mai rapid, iar de la începutul anului viitor să demareze implementarea proiectelor, atunci edilii pot spune că au un mandat pierdut în ceea ce privește investițiile.
Programul de investiții al UAT-urilor din județul Vaslui a intrat într-o perioadă moartă. După Programul Național de Dezvoltare Locală primarii nu au mai avut la dispoziție un alt plan de finanțare, iar sigurele șanse sunt legate acum de Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”.
Singurul lucru pozitiv introdus de Guvernul Cîțu este Programul Anghel Saligny. Prezent, recent, în județul Vaslui, Mircea Abrudean, secretar general adjunct al Guvernului României, a spus că PNI are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. PNI va funcționa pe modelul PNDL cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate amintim infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor. Proiectele se vor depune online la Ministerul Dezvoltării, iar sesiunea de depunere a proiectelor va fi de 30 de zile.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.