Mon. Dec 6th, 2021

Locuitorii din judeţ pot depune dosarele pentru ajutorul de încălzire

1 min read

Tot ceea ce trebuie să facă este să vină la Direcţia de Asistenţă Socială cu o declaraţie pe propria răspundere şi câteva acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate.
Sprijinul financiar se acordă cetăţenilor care îşi încălzesc locuinţele cu lemne, gaze naturale, cărbuni sau energie electrică. Sumele vor fi alocate în funcţie de veniturile nete lunare, dar şi de numărul membrilor fiecărei familii.
Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie este, de pildă, mai mic de 200 de lei, ajutorul acordat de stat poate ajunge până la 500 de lei. La nivelul judeţului Vaslui iarna trecută au fost în jur de 1.700 de familii beneficiare de ajutor de încălzire. Faţă de alţi ani numărul acestora a scăzut semnificativ din momentul în care sistemul centralizat de încălzire a ajuns să aibă în municipiul Vaslui, de pildă, mai puţin de 200 de abonaţi în tot oraşul.
Scăderea numărului de beneficiari ai ajutorului de încălzire are legătură şi cu înăsprirea condiţiilor de acordare a acestor sume.
Persoanele care au acasă autoturisme, utilaje agricole sau mai mult de 3.000 de lei în depozit bancar nu au dreptul să primească acest ajutor. Verificările inspectorilor Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui îi identifică pe cei care încasează aceşti bani fără drept şi îi pun să returneze fondurile.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.