Tue. Nov 30th, 2021

În judeţ, recorduri absolute de cazuri COVID-19 diagnosticate

1 min read

În multe judeţe se ating în această perioadă recorduri absolute de cazuri diagnosticate, aşa cum se întâmplă, din pacate şi în judeţul Vaslui. În ultimele 14 zile s-au constatat creşteri importante ale numărului de îmbolnăviri în municipiile Vaslui şi Huşi. A crescut numărul pacienţilor internaţi în spitale şi în judeţul Vaslui. Aproape 500 sunt internaţi în spitalele din municipiul de reşedinţă de judeţ şi din Bârlad. În judet numai în ultimele 14 zile au fost depistate 2.819 cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Doar în decursul a 24 de ore au fost înregistrate aproape 300 de noi cazuri, iar în cele două spitale din judeţ cu secţii COVID în 12 localităţi, inclusiv în municipiul Bârlad, masca a devenit obligatorie, inclusiv pe stradă şi s-au impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte.
Un aspect bun, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, vine din partea a centrelor de vaccinare, unde a început să crească adresabilitatea. Pe 14 octombrie, de pildă, a fost ziua în care s-au vaccinat aproape 1.200 de persoane din tot județul.
In judeţul Vaslui 12 localităţi, inclusiv municipiul Bârlad, au, in prezent, o rată de infectare între 6 şi 11 la mia de locuitori, iar autorităţile au luat măsuri suplimentare, precum purtarea măştii în toate spaţiile deschise. Totodata, circulaţia a fost restricţionată pe timpul nopţii.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.