Mon. Dec 6th, 2021

50 de bătrâni din comuna Hoceni, îngrijiți la domiciliu printr-un proiect european

1 min read

În comuna Hoceni se desfășoară un proiect cu fonduri europene în domeniul social. Astfel, 25 de persoane angajate în cadrul proiectului îngrijesc la domiciliu 50 de bătrâni din localitate. Proiectul se intitulează „Bătrânețe fericită” și constă în prestarea un set de servicii zilnice către persoanele în vârstă: curățenie, igienă personală, cumpărarea de medicamente, cumpărături de la centrele comerciale, asigurarea hranei etc.
Și în comuna Berezeni va fi inaugurat, în acest an, un centru social pentru persoanele vârstnice. Obiectivul proiectului este creșterea calității vieții pentru 150 de persoane de peste 65 ani aflate în situații de risc. Investiția din comuna Berezeni se derulează prin POR 2014-2020 și are o valoare totală de de 4.758.656 lei, din care finanțarea UE este de 4.083.012 lei.
In centrul social se va servi o masă caldă pentru cei care se pot deplasa. Pentru cei care nu se pot deplasa, noi am comandat două mașini, una pentru transport persoane și alta pentru transportul mesei calde. În aceste cazuri asistentele se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le da masa și îngrijirea de care au nevoie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.