Tue. Nov 30th, 2021

Piața imobiliară se…agita

1 min read

Numeroase tranzacții de terenuri, apartamente și case

În luna septembrie la nivelul județului Vaslui au fost tranzacționate 791 imobile (case, terenuri, apartamente). Conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, au fost tranzacționate 228 terenuri agricole, 266 terenuri intravilane cu construcții, 166 terenuri intravilane fără construcții etc.
Proprietarii din județul Vaslui continuă să scoată la vânzare suprafețe mari de terenuri agricole situate în extravilan. În primele șapte luni ale acestui an, au fost înregistrate la Direcția Județeană pentru Agricultură (DAJ) Vaslui nu mai puțin de 1.093 dosare. Documentațiile vizează o suprafață totală scoasă la vânzare de 918 hectare. După verificarea dosarelor din punctul de vedere al îndeplinirii cerințelor legale, DAJ Vaslui a emis 267 de avize finale.
După emiterea avizelor finale, vânzătorii de terenuri pot merge la un notar public în vederea încheierii contractelor de vânzare – cumpărare în formă autentică. Anul trecut la DAJ Vaslui s-au primit, verificat și înregistrat 2.158 dosare, pentru tranzacționarea terenurilor agricole extravilane. Ofertele de vânzare în extravilan însumează o suprafață de teren de aproximativ 1.706 hectare.
În urma analizării documentațiilor depuse de proprietarii de pământ, DAJ Vaslui a emis 481 avize finale și un aviz negativ. De asemenea, primăriile au emis 1.142 de adeverințe pentru libera vânzare a terenurilor respective.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.