Fri. Jan 21st, 2022

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII VASLUIENI
PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

2 min read

În data de 8-10 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui – Biroul Rutier au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în mediul urban.

În cadrul acțiunii, cei 7 polițiști rutieri au verificat peste 120 de vehicule, legitimat și testat alcoolscopic peste 150 de conducători auto.
În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.575 lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost : depășirea neregulamentară (3), depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (2), circulația pe sensul opus (1) și neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (1); cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea de defecțiuni tehnice (4), și lipsă poliță de asigurare RCA (1).
Pe timpul derulării acțiunii a fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Exemplificăm:

Duminică, 10 octombrie a.c., ora 00:45, polițiștii Biroului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Peneș Curcanul, în municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 22 de ani, din localitatea Sauca, comuna Laza, județul Vaslui.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, tânărul a fost condus la Spitalul Județean Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă participanților la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.