Sat. Oct 16th, 2021

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI
VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

2 min read

În ziua de 10 octombrie 2021, polițiștii din structurile de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice din municipiul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave.

În cadrul acțiunii derulate, la care au participat 12 polițiști, au fost verificate peste 130 de autovehicule și testați alcoolscopic peste 60 de conducători auto. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat peste 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.500 de lei.
Toate sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.
Principala cauză care a condus la reținerea permiselor de conducere a fost depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h.
Principalele cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: valabilitate expirată Inspecție Tehnică Periodică, constatarea de defecțiuni la sistemul de iluminare și neperfectarea documentelor privind transferul de proprietate.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!
Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.
De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.