Sat. Oct 16th, 2021

Finantare pentru investitii in procesarea produselor agricole

1 min read

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole, finanțate prin submăsura 4.2 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2020.
Sesiunea se va desfășura în intervalul 8 octombrie, orele 9.00 –7 ianuarie 2022, orele 16.00.
Alocarea financiară pentru această sesiune este de 182.777.722 de euro, iar fondurile sunt împărțite în două componente, astfel:
143.611.067 de euro pentru investiții de modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole și
39.166.655 de euro pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase .
Sprijinul financiar nerambursabil acordat prin această submăsură este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și forme asociative și de 40% pentru alte întreprinderi. În cazul investițiilor colective, intensitatea sprijinului poate crește cu 20%, finanțarea nerambursabilă acordată prin PNDR fiind astfel de 70% din valoarea totală eligibilă a investitei.
Toți cei interesați să beneficieze de fonduri europene pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole pot consulta gratuit Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia pe www.afir.info la secțiunea „Investiții PNDR”, în pagina submăsurii 4.2.
‼️Depunerea cererilor de finanțare se realizează on-line pe site-ul Agenției, până la data limită, 7 ianuarie 2022, orele 16.00.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.