Fri. Jan 21st, 2022

Ajutor marca ”Dragoste desculta” Negresti

2 min read

Zilele trecute cei de la Asociatia umanitara ”Dragoste desculta” din Negresti au ”rezolvat” un alt caz.
”Magda, te cauta o femeie la poarta, spune ca a murit sotul ei si nu are cu ce sa-l ingroape”, spune cineva din cadrul asociatiei.
”O cunosteam pe Anica, am ajutat-o cu materiale pentru acoperisul casei si cu diverse pentru familia ei. Creste un copil care nu este al ei, venit din Franta intr-o valiza, fara certificat. Practic “inexistent”. Mai are inca 3 ai ei. Cu ei locuieste si o matusa. Pana nu de mult, locuiau intr-o casa batraneasca. Pentru ca aceea se darama, s-au mutat in casa nooua care e mai mult neterminata decat terminata.
Am sunat la primarie sa aflam cam de ce ajutor de inmormantare beneficiaza. 1000 lei, ii primesc peste o luna. Pana atunci, sa se descurce cum pot. Ei nu aveau bani sa il scoata macar de la morga.
“Avea cancer, doamna Magda. V-am mai cautat sa ne ajutati cu tratamentul dar ati fost prea ocupata.”
Durerea mea cea mai mare, ca nu stiu cum sa ma impart si poate uneori nu fac destul. Si cand vreau sa mai fac, e prea tarziu.
Ce nu e tarziu insa, e sa facem cumva ca sa nu intre in iarna cu casa neterminata. Nu e tarziu nici sa o ajutam sa-si creasca copiii frumos si sa ne asiguram ca nu ii lipseste mancarea si caldura din casa.
Cam astea. Ca sa nu treaca pe langa noi faptele bune pe care le-am putea face daca ne-am face timp. De-aia e ”dragostea desculta”. Ca e imperfecta. Si are calcaiele crapate. Dar cand se imbraca cu Cer aduce muuult bine. Si aduce Pace”, a transmis, in stilu-i caracteristic, Magda Savuica, cea care conduce destinele asociatiei negrestene.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.