Fri. Oct 15th, 2021

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI

2 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.
Astăzi, 7 octombrie a.c., la orele 8.40, Poliția Municipiului Huși a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Florilor din municipiul Huși, județul Vaslui.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit că în aceeași dimineață, anterior apelului prin S.N.U.A.U.112, un pieton angajat în traversarea părții carosabile, bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Huși, ar fi fost acroșat de către un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Persoana aflată la volanul autoturismului implicat în evenimentul rutier, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Huși, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor, revenind, în calitate de pieton, la locul de producere, după aproximativ 20 de minute.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Persoana vătămată a suferit leziuni ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
În data de 7 octombrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii hușeni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”,”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”vătămare corporală din culpă”.

Miercuri, 6 octombrie a.c., orele 1.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24A, în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Cluj, condus de către un tânăr de 20 de ani, din comuna Zorleni.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii bârlădeni au constatat că autoturismul avea atât autorizația provizorie de înmatriculare cât și asigurarea de răspundere civilă expirate.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.