Fri. Oct 15th, 2021

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI

3 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.
Duminică, 3 octombrie, orele 15.00, poliștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Măscurei, comuna Pogana, județul Vaslui. Deplasați la fața locului, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din localitatea Măscurei, și în urma cercetărilor efectuate au stabilit că, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, pe un drum comunal, a părăsit partea carosabilă și a rămas blocat într-o rigolă, în zona centrală a satului.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 2.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

**
Marți, 5 octombrie 2021, ora 15:15, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 284, în localitatea Pâhnești, comuna Arsura, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Prahova, condus de către un bărbat de 73 de ani, din orașul Mizil, județul Prahova.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.


Marți, 5 octombrie 2021, ora 20:20, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 43 de ani, din Vaslui.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.