Fri. Jan 21st, 2022

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI

4 min read

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.
În data de 2 octombrie a.c., ora 1.10, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Siliștea, comuna Todirești, județul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii negreșteni au depistat un bărbat în vârstă de 25 de ani din comuna Rafaila, județul Vaslui, care în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, pe drumul național DN 15 D, în localitatea Siliștea, s-a răsturnat în sanțul pluvial din vecinătatea drumului public. Bărbatul a suferit vătămări corporale și a fost extras din autoturism de către martori oculari.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, i s-a solicitat acestuia să se supună testării cu aparatul alcooltest dar acesta a refuzat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale și în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei dar acesta a refuzat din nou.
În data de 4 octombrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii negreșteni l-au reținut pe bărbat, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”și ”vătămare corporală din culpă”.

Sâmbătă, 2 octombrie a.c., orele 20.00, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Banca aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 52, în localitatea Halta Dodești, comuna Viișoara, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped neînmatriculat, condus de către un bărbat de 38 de ani, din localitatea Văleni, comuna Viișoara.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Sâmbătă, 2 octombrie a.c., orele 22.30, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN24 A, în localitatea/comuna Lunca Banului, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de către un tânăr de de 23 de ani, din comuna Stănilești, județul Vaslui.
Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” .

Sâmbătă, 2 octombrie a.c., orele 22.55, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN24 A, în localitatea / comuna Zorleni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 37 de ani, din localitatea Murgeni, județul Vaslui.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.