Fri. Jan 21st, 2022

Silvicultorii vasluieni continuă împăduririle

2 min read

Pentru anul curent Direcția Silvică Vaslui și-a propus să realizaze un program de împăduriri pe o suprafață de 105 hectare. Este vorba despre împăduriri integrale pe 41 de hectare, completări pe 37 de hectare și refaceri pe o suprafață de 27 hectare. Acțiunea de refacerea a zonelor forestiere cumprinde mai multe activități: împăduriri integrale și completări și regenerări naturale.
Continua activitățile pe șantierele de împăduriri și în această toamnă. Este pregătit terenul pentru împăduriri și pe unele parcele de pe Valea Prutului. Vor fi plantati puieți din diferite specii: stejar, frasin, paltin, plop, salcie. Puieții plantați sunt din producția Directiei Silvice Vaslui. Pe lângă personalul propriu, mâna de lucru folosita este din zonele unde se desfășoară acțiuni de împădurire.
Directia Silvica Vaslui a încheiat cu bine campania de preluare în pază a pădurilor private. Silvicultorii vasluieni au preluat în paza o suprafață de peste 10.000 hectare de pădure. Conform Codului Silvic, pentru suprafețele de pădure mai mici de 30 hectare, statul acordă o subvenție pentru plata serviciilor de pază. Pe lângă aceste suprafețe pentru care paza este subveționată de stat, DS Vaslui mai asigură securitatea unei suprafețe de 11.000 hectare de pădure privată prin contracte de prestări servicii. Este vorba despre proprietăți mai mari de 30 de hectare, pentru care beneficiarii plătesc serviciile de pază. În prezent, Directia Silvica Vaslui are în administrare o suprafață de peste 70.000 de hectare de pădure.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.