Fri. Oct 15th, 2021

Asociatia ”Solidar” Vaslui, redivivus

2 min read

Membrii si voluntari ai asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui au fost prezenti in comuna Bunesti Averesti. Si nu au fost cu mana goala. Dimpotriva.
”Văleu, d-acum avem și noi de mâncare!”, așa ne-a primit David, copilul cel mai mic al familiei Gîlei din satul Armășeni, comuna Bunești-Averești. Precizăm că d-ul Gîlei Marian este tatăl a 7 copilași, toți minori, pe care îi crește singur. Mama copilașilor a decedat în urmă cu doi ani, ca urmare a unei comoții cerebrale. Locuiesc într-o căsuță bătrânească, cu două camere mici. Cu ajutor material de la părintele Damaschin, de la Iași și cu sprijinul unui cumnat care i-a ajutat cu manopera, au început construcția unei bucătării. Nu e finalizată pentru că le mai trebuie materiale.
Trăiesc din alocații și din ce câștigă cei doi copii mai mari lucrând cu ziua acolo unde găsesc.Mai sunt ajutați de părintele paroh Butnaru Ștefan, cel care ne-a adus în atenție acest caz social.
Nevoile sunt multe. Așa cum sunt exprimate în clipul video, ar fi nevoie de materiale de construcții pentru a finaliza ceea ce au început și de obiecte electrocasnice: mașină de spălat manuală-în special, un frigider, un aragaz etc. Copiii vor mâncare. Probabil că au fost zile când s-au culcat cu stomacul gol…..
La acțiune au participat reprezentanții Asociației „Solidar” fam. Nechita Monica și Ioan. De asemenea, am fost însoțiți de părintele Butnaru Ștefan împreună cu soția d-lui, d-na Butnaru Cristina. Acțiunea a fost pregătită și coordonată de d-na Popa Antonela-Irina.
Bunurile donate ne-au fost oferite de d-na Gruia Claudia de la București. Ii mulțumim din suflet. Dumneaei dar și celor care au ajutat-o.
Cei care pot ajuta ne pot contacta la telefon mobil 0761130398.
Cei care doresc să facă donații în bani, o pot face în contul IBAN: RO95BTRLRONCRT0225705501, deschis la Banca Transilvania din Vaslui, titular cont Asociația „Solidar”, CIF: 32379418. Se va preciza: Pentru familia Gîlei.
De asemenea, puteți folosi contul PayPal ce se poate accesa folosind link-ul: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=JA2DQJ29SZRVG, ne-a transmis Ionel popa, presedintele Asociatiei umanitare ”Solidar” din Vaslui.

„Nimic nu ne face mai necesari în lume ca iubirea ce-o avem pentru semenii noștri” (Johann Wolfgang von Goethe)

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.