Fri. Oct 15th, 2021

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE
A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

2 min read

În data de 25 septembrie 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni, pe raza județului Vaslui, care au avut drept scop prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.
Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 48 de agenți economici și legitimate peste 50 de persoane.
A fost constatată săvârșirea a 4 infracțiuni (2 infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, 1 infracțiune prevăzută de Legea 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative și 1 infracțiune prevăzută de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice).
Totodată, au fost aplicate un număr de 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.500 de lei. Dintre acestea, 12 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 6 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 9 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, 4 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 2 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Mai mult, au fost confiscați peste 1.836 de lei, precum și bunuri (țigarete, articole de îmbrăcăminte și înclțăminte contrafăcute și alte produse nealimentare) în valoare de peste 5.862 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.