Sat. Oct 16th, 2021

Ziua internațională a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare – 29 septembrie 2021, eveniment online

1 min read

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, organizează pe data de 29 septembrie 2021, evenimentul on-line dedicat zilei internaționale a conștientizării asupra risipei și deșeurilor alimentare, care se desfășoară în cadrul campaniei: „Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente”.
În jur de 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sunt estimate ca fiind generate anual în UE, deșeuri provenind de pe întregul lanț alimentar, însă ponderea cea mai mare o reprezintă deșeurile provenite din gospodării.
Risipa alimentară generează schimbări climatice, având o amprentă de carbon de aproximativ 8% din totalul emisiilor cu efect de seră globale și, pe lângă costurile socio-economice pe care le implică, aceasta are și implicații de natură etică: aproximativ 800 de milioane de oameni din lume sunt subnutriți.
Evenimentul se adresează autorităților responsabile implicate în reglementarea acțiunilor desfășurate pe tot lanțul alimentar, mediului de afaceri și mediului academic și nu în ultimul rând consumatorilor.
🔗Mai multe detalii aici: https://cutt.ly/EEciad9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.