Sat. Oct 16th, 2021

Primăria Vaslui asfalteaza străzile din Moara Grecilor pe Programul ”Anghel Saligny”

2 min read

Consiliul Local Vaslui va aproba cererea de finanțare și devizul general al obiectivului de investiții „Modernizare străzi Moara Grecilor”. Sumele necesare finanțării investiției vor fi accesate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 25.719.013 lei inclusiv TVA conform devizului.
În prezent, pe raza suburbiei Moara Grecilor se observă necesitatea realizării lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere fiind oportună implementarea proiectului de investiţie, fapt ce va determina îmbunătăţirea calităţii vieţii in zonă. Indicatorii calitativi care permit evaluarea gradului de indeplinire a acestui obiectiv sunt:
-creşterea gradului de calitate a infrastructurii de transport public în comun;
-creşterea ratei de folosire a străzilor, prin asigurarea legăturilor intre aceste străzi traficul rutier va inregistra o fluidizare, atât pentru transportul de călători cât şi pentru cel individual;
-reducerea agenţilor poluanţi, precum si igienizarea zonei; circulaţie în condiţii de confort si risc redus de accidente.

Pe lângă beneficiile de ordin calitativ, asfaltarea străzilor va determina o serie de aspecte pozitive care pot fi măsurate cu ajutorul următorilor indicativi cantitativi: reducerea substanţiala a uzurii pneurilor; reducerea timpilor de operare a vehiculelor; reducerea cheltuielilor de întreţinere a străzilor. În următorii trei ani la nivelul municipiului Vaslui vor fi asfaltate mai multe străzi care totalizează 54 de kilometri. Lucrările vor debuta după ce va fi finalizat proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal. Municipalitatea are în vizor asfaltarea străzilor din zona Moara Greci, Filaturii, Rediu, Brodoc, Viișoara, Obor, Dimitrie Cantemir etc. Cele mai importante bulevarde care vor intra în modernizare sunt Traian și Decebal.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.