18/05/2024

Simpozion National la Vaslui

2 min read

”25 de ani in slujba Romaniei si a Vasluiului”

Grupul de presă Cvintet TE-RA din Vaslui, singurul grup de presă din România cu televiziune (azi, online), ziar (de 25 de ani), revistă internațională (cu 781 de colaboratori din toată lumea) a organizat, joi, 23 septembrie, o manifestare culturala cu prilejul împlinirii celor 25 de ani de la apariția (joi, 26 sept. 1996) ziarului zonal ”Meridianul de Iași-Vaslui-Bacău”.
Simpozionul Național „25 de ani în slujba României și a Vasluiului” s-a bucurat de prezența unor personalități culturale românești sosite de la Bacău, București, Iași, Galați-Tecuci, Vaslui, Bârlad, Huși.
In debutul evenimentului s-a tinut un moment de reculegerea in memoria celopr care au avut, intr-un fel sau altul, tangenta cu ziarul si revista. Preot Cosmin Gubernat, de la Episcopia Husilor a transmis un mesaj din partea PS Ignatie, episcopul Husilor dar a si oferit un frumos album din partea aceluiasi prelat din ”municipiul dintre vii”. Cu aceasta ocazie a fost lansat numărul 3/27 al Revistei ”MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC”, apărută la 1 februarie 2015. În sala Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui au fost organizate EXPOZIȚII de pictură, caricatură, lucrări ale Asociației „Artă, tradiție, cultură” din Bârlad. Pentru prima dată a fost organizata și o expoziție cu PORTRETE ale unor personalități contemporane din preajma ziarului și revistei.
Au fost inserate programe artistice, inclusiv de către Ansamblul ”Privighetorile Zeletinului”, din Podu Turcului, condus de prof. Nicolae Popa dar si de la Palatul Copiilor Vaslui.
Organizatorul manifestarii a fost Grupul de presă Cvintet Te-Ra condus de prof. dr. D.V. Marin.

Dorelian David

Foto: Alexandru Boghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.