Sat. Oct 16th, 2021

Panourile fotovoltaice și plane, soluții la facturile enorme

1 min read

În fața scumpirilor în lanț la carburant, gaze naturale și energie electrică, agenții economici sunt obligați să caute soluții pentru a supraviețui pe piață. Astfel, pentru scăderea cheltuielilor la energie electrică și gaze, o parte din operatorii economici au început să investească în sisteme fotovoltaice și sisteme plane.
Antreprenorii vasluieni nu doresc să stea cu mâna întinsă la statul român. Din acest motiv au început să ia o serie de măsuri pentru a scade costurile cu energia electrică. Astfel, au inceput a monta sisteme fotovoltaice care produc kilowații de zi cu zi necesari.
Și în cazul consumului de gaze naturale au fost identificate soluții pentru a scade costurile cu încălzirea. Astfel, se fac investiții în panouri plane, pentru a capta energia termică care este transformată în apă caldă, ce este folosită la încălzirea spațiilor de producție. Fără aceste soluții le veneau facturi foarte mari și ar fi fost total neperformanți. Toate costurile de bază s-au mărit (gaz, curent electric, carburnat) și aceste costuri fac ca orice preț de producție să explodeze. Nu este o majorare, este pur și simplu o explozie foarte greu de gestionat și care are implicații în lanț.
Pentru a face față noilor scumpiri, tot mai multe firme au început să facă investiții pentru a putea face concurenței de pe piață.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.