Sat. Oct 16th, 2021

Picturi realizate cu vin, la Barlad!

2 min read

La sfârșitul săptămânii în curs, Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad și Consiliul Județean Vaslui organizeaza un inedit eveniment cultural – vernisarea unei expoziții de picturi mai puțin obișnuite. O expozitie neobisnuita insa care, cu siguranta, va încânta simțurile publicului întrucât operele expuse sunt realizate exclusiv cu…vin!! Vernisajul expoziției (intitulată sugestiv ”Când arta întâlnește vinul”) va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la orele 18.00, în curtea Pavilionului Expozițional ”Marcel Guguianu. Lucrarile poartă semnătura pictorului și jurnalistului basarabean Vasile Botnaru.
Organizarea acestui eveniment cultural de excepție îl aduce în prim-plan pe jurnalistul Vasile Botnaru, născut la 12 ianuarie 1957, la Chișinău. Pasionat de pictură, a petrecut timpul liber, încă din facultate, practicând această îndeletnicire. Așa, a ajuns, în urma unei provocări, să picteze cu vin. Originea acestei tehnici artistice este estimată odată cu perioada Renașterii, când se înlocuiesc acuarelele folosite în mod tradițional cu nuanțe obținute din vin. Rezultatul nu putea fi decât unul surprinzător: lucrări unice, atât de diferite, dar foarte interesante prin varietatea de motive descrise și prin nuanțele ușoare, de la roșu la violet, o gamă de culori ce nu au asemănare, reprezentative picturii în vin.
În cadrul acestei manifestari va avea loc și o prezentare de vinuri, unde participanții își vor delecta papilele gustative cu vinuri autohtone. Vor fi prezentate noțiuni introductive în arta degustării și istoria vinului în spațiul românesc. Evenimentul va avea loc în aer liber, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, din Bârlad, strada Marcel Guguianu nr. 4. Accesul publicului la vernisajul expoziției este gratuit, cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de Guvernul României, datorate pandemiei de Covid-19. Expoziția va putea fi vizitată, în perioada 25 septembrie – 25 octombrie, de marți până duminică, în intervalul orar 8.00–16.00.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.