Fri. Oct 15th, 2021

Cazurile de COVID-19, în creştere

1 min read

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în judeţul Vaslui. Deja un numar de cinci comune au depăşit incidenţa de 3 la mie. În municipiul Vaslui îmbolnăvirile s-au dublat în ultimele zile, pe fondul lipsei de interes pentru vaccinare şi a relaxării din timpul verii. În ultimele 14 zile în tot judeţul au fost inregistrate 540 de noi cazuri de COVID-19. Dintre acestea, în municipiul Vaslui au fost nu mai puţin de 210 cetăţeni infectaţi.
Cauza o constituie rata vaccinării în oraş care rămâne scăzută, dar şi relaxarea populatiei în privinţa măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor mult prea devreme. Toate cele trei unităţi spitaliceşti din judeţ, cele de la , Barlad si Husi, sunt pregătite pentru momentul în care numărul îmbolnăvirilor va creşte.
Au fost stabilite inclusiv secţiile din spitale care vor deveni, rând pe rând, secţii COVID-19. Pentru ca situaţia să nu se acutizeze însă şi numărul îmbolnăvirilor să nu mai crească în ritm accelerat, soluţia vaccinării este gratuită şi la îndemâna tuturor cetăţenilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.