Fri. Oct 15th, 2021

Peste 13 milioane de lei alocate pentru calamitățile naturale

4 min read

Peste 13 milioane de lei alocate pentru calamitățile naturale Unitatile Adminitrativ Teritoriale (UAT) din județul Vaslui au primit suma de 13 milioane de lei pentru calamitățile naturale. Banii au fost alocați de Guvernul României în ședința din data de 17 septembrie 2021 și sunt destinați pentru refacerea de drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe etc. Doar Consiliul Județean Vaslui a primit suma de 4,7 milioane de lei pentru repararea drumurilor județene. Județul Vaslui a primit suma de 13.013.000 lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Guvernul României a aprobat în ședința din data de 17 septembrie 2021, o hotărârea privind alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, pentru unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamități. Banii au fost transferați în vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe. Sumele virate în teritoriu au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţia Prefectului. În total, un numar de 26 de UAT-uri au primit fonduri printre care se numără comunele Zorleni cu 354.000 lei, Vinderei – 324.000 lei, Roșiești – 660.000 lei, Grivița – 425.000 lei, Perieni – 405.000 lei, Epureni – 501.000 lei. De asemenea, orașul Murgeni a primit suma de 487.000 lei, iar Consiliul Județean (CJ) Vaslui suma de 4.741.000 lei.Infrastructura rutieră din comunitățile rurale din județul Vaslui a fost afectată serios de fenomenele naturale extreme din această vară. În comuna Ivănești, din cauza prolilor torențiale și a viiturilor, nu mai puțin de 30 de kilometri de drumuri comunale au fost distruse. Au fost, în total, 120 kilometri de drumuri comunale și sătești, din care 30 au fost afectate de calamități. Guvernul a aprobat în data de 21 iulie o hotărâre privind distribuirea de bani pentru reabilitarea bunurilor deteriorate de calamități, însă Vasluiul nu a fost inclus în această alocare. La vremea respectivă conducerea CJ-ului a acuzat Guvernul că a creat un mecanism de acordarea a banilor, prin care unii primari nu au nicio șansă si fie sprijiniți.Dorelian David

Unitatile Adminitrativ Teritoriale (UAT) din județul Vaslui au primit suma de 13 milioane de lei pentru calamitățile naturale. Banii au fost alocați de Guvernul României în ședința din data de 17 septembrie 2021 și sunt destinați pentru refacerea de drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe etc. Doar Consiliul Județean Vaslui a primit suma de 4,7 milioane de lei pentru repararea drumurilor județene. Județul Vaslui a primit suma de 13.013.000 lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Guvernul României a aprobat în ședința din data de 17 septembrie 2021, o hotărârea privind alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, pentru unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamități. Banii au fost transferați în vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe. Sumele virate în teritoriu au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţia Prefectului. În total, un numar de 26 de UAT-uri au primit fonduri printre care se numără comunele Zorleni cu 354.000 lei, Vinderei – 324.000 lei, Roșiești – 660.000 lei, Grivița – 425.000 lei, Perieni – 405.000 lei, Epureni – 501.000 lei. De asemenea, orașul Murgeni a primit suma de 487.000 lei, iar Consiliul Județean (CJ) Vaslui suma de 4.741.000 lei.
Infrastructura rutieră din comunitățile rurale din județul Vaslui a fost afectată serios de fenomenele naturale extreme din această vară. În comuna Ivănești, din cauza prolilor torențiale și a viiturilor, nu mai puțin de 30 de kilometri de drumuri comunale au fost distruse. Au fost, în total, 120 kilometri de drumuri comunale și sătești, din care 30 au fost afectate de calamități. Guvernul a aprobat în data de 21 iulie o hotărâre privind distribuirea de bani pentru reabilitarea bunurilor deteriorate de calamități, însă Vasluiul nu a fost inclus în această alocare. La vremea respectivă conducerea CJ-ului a acuzat Guvernul că a creat un mecanism de acordarea a banilor, prin care unii primari nu au nicio șansă si fie sprijiniți.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.