Fri. Jan 21st, 2022

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

3 min read

În perioada 17-19 septembrie, în intervalul orar 8.00–20.00, polițiștii din structurile de poliție rutieră și de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat în cadrul proiectului ”ROADPOL Safety Days”, destinat conștientizării tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile la volan. De asemenea, polițiștii au acționat și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.
În cadrul activităților derulate, la care au participat 35 de polițiști, au fost aplicate un număr de 278 de sancțiuni contravenționale, din care 266 pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 78.700 de lei.
De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.
Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (16) și alte abateri (9).

Exemplificăm:

Crasna – Bârlad – În cadrul acţiunilor derulate pentru depistarea conducătorilor de vehicule/autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, în data de 19 septembrie 2021, pe drumul european DE 581, pe sectorul de drum Crasna – Bârlad, județul Vaslui, sector de drum unde limita de viteză este de 100 km/h, a fost depistat și înregistrat cu aparatul radar, un autoturism înmatriculat în județul Ilfov, care se deplasa cu viteza de 156 km/h.
Bărbatul în vârstă de 28 de ani a fost sancționat contavențional cu amendă, în valoare de 1305 lei. Totodată, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.


Muntenii de Jos – În data de 19 septembrie a.c., pe DN 24, în localitatea Muntenii de Jos, județ Vaslui, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, a fost depistat și înregistrat cu aparatul radar, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui care se deplasa cu viteza de 111 km/h.
Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost sancționat contavențional cu amendă în valoare de 1305 lei. Totodată, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!
Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public.
Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!
Totodată, polițiștii le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada.
De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.