14/06/2024

Un nou gest marca ”Dragoste desculta” Negresti

2 min read

Cei din cadrul Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti au mai facut un gest, zilele acestea.
”Ce miracole traim noi in zilele de misiune…
Atunci cand ne asteptam mai putin, atunci cand parca suntem descurajati ca ajutam in zadar si nu se vede schimbarea…
Plecasem intr-un sat la o distanta de 2 ore de casa. Cu doua masini incarcate full si cu gandul ca nu stim cum vom imparti in mod egal la zecile de familii din satul uitat de lume spre care ne-am dus.
Dar ne rugam sa fie bine, sa ajungem la cine trebuie, sa nu fie haos.
Dar a fost. Oamenii s-au imbulzit si s-au batut, erau disperati sa primeasca cate ceva. Ne vorbeau urat si nu ne intelegeam nicicum, am fost fortati sa inchidem masinile si sa plecam de acolo.
Eram tare mahniti. Cine lucreaza cu mine stie ca imi place sa plec de acasa cu masinile full si sa nu aduc nimic inapoi. Si mai aveam aproape o masina plina de lucruri bune de daruit. Am plecat spre casa dezamagiti de salbaticia oamenilor, de faptul ca nu ne intelegem cu ei si ca nu ne lasa sa ii ajutam. Eram descurajati.
La o intersectie de drumuri, intr-un parculet comunal, am vazut vreo 5-6 copii mititei si o femeie slabuta tare. Culegeau ceva. Am oprit brusc si am intrat in vorba cu ea.Ce aduni aici?

Ciuperci. Sunt unele bune pe care le putem vinde si ne luam mancare.

Dar voi unde stati?

Putin mai incolo, in colonie. Suntem vreo 30-40 de familii.

Ne duci si pe noi pe acolo?

Da, cum sa nu. Haideti!
Si asa am facut cunostinta cu o alta comunitate in care am dorit sa ne implicam. Nu doar ca am dat cu bucurie tot ceea ce mai aveam in masini, dar am gasit si oameni receptivi si bucurosi ca cineva le calca “pragul” si ii intreaba de sanatate.
Tot printre ei l-am zarit si pe Iustin. O mogaldeata cu parul cret. E cel mai mic dintr-o familie cu 6 copii si are un zambet de topeste orice intristare. Si, uite asa, concluziona una dintre fetele din echipa, “Dumnezeu nu ramane dator cu nimic. Si atunci cand esti cu inima deschisa inaintea Lui, El stie sa intoarca toate, Toate lucrurile spre bine.
Iustin e doar o inimioara de aducere aminte a bunatatii Celui care ne conduce pasii. Si Teodora. Si Laura. Si totii copiii pe care i-am ajutat si pe care, poate, ii vom mai ajuta. Si atatia altii pe care abia asteptam sa ii descoperim”, a mentionat Magda Savuica, cea care coordoneaza activitatea Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.