20/06/2024

În primele sase luni din an au fost înmatriculate 16 firme străine

1 min read

Mediul de afaceri vasluian înregistrează o premieră în primele șase luni ale acestui an, în ceea ce privește investițiile străine. Chiar dacă valoarea capitalului social subscris nu este mare, înregistrarea acestor firme este un lucru pozitiv pentru mediul economic local. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în primele 6 luni din anul 2021 în judeţ au fost înmatriculate un numar de 16 societăți cu participare străină la capitalul social subscris. Doar în luna iunie au fost înmatriculate patru societăți comerciale cu participare străină, capitalul social subscris fiind de 109 euro.
În perioada 1991–31 decembrie 2019 în județul Vaslui au fost înregistrat 476 de firme străine, ceea ce înseamnă la nivel național un procent de numai 0,20% din totalul societăților străine. În ultimii 30 de ani valoarea totală a investițiilor străine din județul nostru este de 39 milioane de euro. Cu astfel de performanțe negative Vasluiul este pe ultimul loc în țară în funcție de numărul societăților și pe locul 41 în funcție de capitalul social în echivalent valută.
Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului valoarea capitalului social subscris de investitorii străini în celelalte județe din Moldova este următoarea: Bacău–775 milioane de euro; Botoșani–53 milioane de euro; Iași–437 miloane de euro; Neamț– 118 milioane de euro; Suceava–337 milioane de euro.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.