Sat. Oct 16th, 2021

Fermierii, la nivelul celor din țările UE la dotarea cu utilaje moderne

2 min read

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană sectorul agricol din județul Vaslui a cunoscut o dezvoltare fără precedent. În fiecare an, fermierii locali au făcut investiții masive în utilaje agricole, astfel încât sectorul agricol este din acest punct de vedere la nivelul altor țări europene.
Potivit informațiilor primite din teritoriu s-au făcut achiziții de tehnică modernă în agricultură cum ar fi combine, semănători, tractoare, utilaje pentru administrarea îngrășămintelor chimice și alte mașini necesare procesului de producție. Producătorii vasluieni fac investiții importante în tehnica agricolă, pentru a face față competiției din domeniu. Aceste achiziții se fac din fonduri proprii sau prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană. In prezent fermierii de la noi sunt aproape la același nivel cu cei din țările din UE. România este destul de bine ancorată, comparativ cu alte țări ca Ungaria, Slovacia sau Cehia. Producătorii sunt bine pregătiți, experimentați si își dau tot concursul pentru a realiza producții optime și pentru a fi eficienți din punct de vedere economic.
Agricultorii vasluieni au demarat campania de recoltare a culturilor semănate în primăvară. Până la această dată au fost recoltate 2.902 hectare cu floarea soarelui, în timp ce la porumb recoltarea a început doar pe terenurile deținute de țărani. Urmează campania de însămânțări de toamnă pe o suprafață totală de 96.000 de hectare, din care 66.000 de hectare cu grâu. La rapiță, dintr-un program de 19.067 hectare, au fost semănate deja 10.405 hectare.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.