Sat. Oct 1st, 2022

Lucrări reincepute la Centrul Cultural Vaslui

2 min read

Proiectul a fost licitat pe cinci loturi

Conducerea Consiliului Județean Vaslui este optimistă în ceea ce privește finalizarea lucrărilor la proiectul „Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional”.
Pentru operativitatea execuției investiției, proiectul a fost scos la licitație pe mai multe loturi. În prezent, a fost montată scena rotativă și urmează să mai fie realizate finisaje și instalațiile electrice. De asemenea, în spatele clădirii se va face o parcare etajată. Proiectul este realizat în proporție de 60%. A fost scoasa la licitație lucrarea pe cinci loturi: termopane, mobilier, instalații, arhitectură, electrice. Se speră ca în următoarele luni execuția să se apropie de final.
Spre sfarsitul anului trecut a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forța de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție. În cursul anului 2017 lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu ISU și a demarat organizarea unei noi licitații publice. Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Finanţarea investiţiei se face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091 lei; bugetul local: 474.049 lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.