Sun. Oct 2nd, 2022

PS Ignatie a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic din Brașov

2 min read

Duminică, 12 septembrie, la invitația Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a participat la Festivitatea de deschidere a noului an şcolar pentru elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov.
Ierarhii şi preoţii prezenţi au oficiat un Te Deum pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu și a cere ajutor şi ocrotire în noul an şcolar.
La finalul slujbei religioase Părintele Episcop Ignatie a citit mesajul de binecuvântare a profesorilor şi elevilor transmis la începutul noului an şcolar de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat rolul şi chemarea instituţiei braşovene de a duce mai departe misiunea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, în educarea tinerilor români în spiritul ortodoxiei ardelene. De altfel, racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna a fost adusă de la Sibiu pentru ca profesorii şi elevii seminarişti să se închine.
„Aţi venit într-o şcoală vocaţională şi vocaţia pentru Teologie este acea chemare făcută de Dumnezeu la care voi aţi răspuns. Nu doar notele pe care le primiţi la disciplinele teologice contează, ci mai importantă este pentru voi formarea spirituală, duhovnicească. Credinţa care v-a adus până aici, care a fost o credinţă primită de la părinţi, din biserica unde aţi crescut, trebuie acum mărturisită prin păstrarea virtuţilor tinereţii: sinceritatea, nevinovăţia, curăţia etc. Toate acestea de le pierdeţi la Seminar, nu le veţi mai găsi la Facultate şi veţi suferi totă viaţa voastră”, a spus ierarhul.
Directorul instituţiei, părintele Ionuţ Marcel Pop, a dat citire documentului prin care Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Dumitru Stăniloae” din Braşov redevine, începând cu acest an şcolar, de sine stătător, ieşind de sub tutela Liceului Pedagogic „Andrei Mureşanu”. Mai apoi, părintele Marcel Ionuţ Pop s-a adresat elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.
Mesaje de felicitare şi de încurajare au fost transmise și de prefectul Braşovului, Mihai-Cătălin Văsii, de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea și inspectorul şcolar general al judeţului Braşov, prof. Ovidiu Florin Tripşa.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.