Sat. Oct 1st, 2022

Desfășurarea procesului de învățământ la începutul anului școlar 2021-2022

1 min read

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ, prin corelarea Ordinului Comun al Ministerului Educației nr. 5196/03.09.2021 cu al Ministerului Sănătății nr. 1756 din 3 septembrie pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu rata incidenței cumulative a COVID 19 la 1.000 de locuitori pe localități transmisă de către DSP Vaslui.
În conformitate cu datele transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, începând de luni, 13 septembrie, toate cele 631 de unități de învățământ din județul Vaslui vor funcționa în scenariul 1, cu participarea zilnică la cursuri a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea normelor de protecție sanitară.
Consiliile de administrație ale fiecărei unități de învățământ adoptă scenariul de funcționare în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul cazurilor noi din ultimele 14 zile raportate la 1.000 de locuitori.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.