Sat. Sep 25th, 2021

O casuta, mica, pentru Mariuca

3 min read

Iata ce ne-a transmis Magda Savuica, cea care coordoneaza activitatea Asociatiei umanitare ”Dragoste desculta” din Negresti, ieri, in zi de mare sarbatoare.
”Intr-o zi asa frumoasa de sarbatoare as vrea sa va spun povestea unei fete la fel de speciale: Mariuca.
Mariuca are 8 ani si locuieste intr-o mahala din judetul Vaslui intr-o camera de lut. Doarme cu mama si tatal ei in acelasi pat, iar sora ei mai mare intr-un pat alaturat. Bine, casa nu e pe numele lor pentru ca nu e construita legal. Deci e cumva a nimanui.
Mariuca are deja in instinct teama de ploaie. Atunci cand ploua si ea si ai ei tresar. Ploua prin mai multe gauri in casa lor iar ei trebuie sa fie pe faza sa puna un lighean sau o “balie” ca sa stranga apa.
Poate ca s-ar fi obisnuit cu emotiile astea date de vreme daca nu aparea o noua provocare. Gandacii. Niste gandaci mici de camp le-au napadit peretii, paturile, frigiderul, asternuturile.
Dorm cu ei la cap si se trezesc cu zeci de piscaturi care deja lasa cicatrici.
Parintii ei muncesc din greu pe unde pot ca sa poate sa le tina pe ele doua la scoala si sa aiba o viata decenta. Dar amandoi au probleme de sanatate. Mama este diagnosticata cu epilepsie si face crize frecvent. Tatal are un alt diagnostic care nu ii permite efort fizic sustinut desi el si-ar dori foarte mult sa isi depaseasca conditia.
Am intrebat si la asistenta sociala din zona; este una dintre familiile unde ei “nu au nicio sansa sa se ridice daca nu le intinde cineva o mana de ajutor”.
Stim de ei deja de cativa ani. Le urmarim parcursul, ii chemam la incarcat, descarcat, ajutat pe parintii Mariucai. Vin mereu la orice ora.
Mi-a venit astazi insistent in minte imaginea Mariucai, parul ei perfect, gropitele, timiditatea. Si m-am gandit ca ar fi o zi buna sa va povestesc despre ea si despre faptul CAAAAA, draga COMUNITATE DRAGOSTE DESCULTA, mi-a venit o idee nastrusnica sa ii gasim o casuta mica Mariucai.
Ingrijita, pe unde sa nu mai umble nici gandacii, sa nu se darame peretii, sa isi poata cobori picioarele pe un parchet decent si sa se pregateasca pentru scoala la o baie normala, nu intr-un lighean cu apa adusa de la 800 m distanta.
Stiti deja, daca rezonati cu ideea mea, ne adunam fortele si punem mana de la mana sa cumparam un loc ingrijit pentru Mariuca si ai ei. Orice usa, geam, donatie si gand bun este bine primit incepand de azi.
Daca vreti sa ajutati, nu uitati sa specificati ca “Pentru Mariuca” este trimisa binecuvantarea de la voi.
La multi ani celor ce isi sarbatoresc ziua de nume azi si numai ganduri bune. Daca reusim, casuta Mariucai va avea numarul 23!!!
ASOCIATIA DRAGOSTE DESCULTA
Banca Comerciala Romana
IBAN ROL: RO30RNCB0262161578590001
IBAN EURO: RO03RNCB0262161578590002
SWIFT: RNCB RO BU
Paypal.me/loveisaction
Revolut: 0756854704 sau 0755796556
www.dragostedesculta.ro

In concluzie, o putem ajuta pe Mariuca si ai ei? Noi credem ca da, insa numai si numai cu ajutorul dumneavoastra, stimati oameni buni!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.