Fri. Sep 24th, 2021

Investiții majore la SJU Vaslui

3 min read

Saloanele, dotate cu televizoare și frigidere

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui continuă investițiile în infrastructura de sănătate pusă la dispoziția pacienților. Pe lângă dotarea saloanelor cu frigidere și televizoare, continuă achiziția de echipamente medicale pentru noul ambulatoriu. Tot printr-un proiect european în valoare de 3,5 milioane de euro, spitalul va beneficia de aparatura medicală în lupta împotriva COVID-19.
A fost finalizat un proiect care prevede creșterea confortului în saloanele din spital.
Au fost achiziționate un numar de 150 de televizoare și 150 de frigidere, cu care au fost dotate saloanele din spital. În paralel, este implementat un proiect cu finanțare europeană în valoare de 3,5 milioane de euro, prin intermediul căruia se achziționeaza echipamente și aparatura medicală necesară în lupta împotriva COVID-19. Proiectul este derulat de SJU și acum sunt în faza de achiziție publică. În ultimii ani fondurile europene nerambursabile au transformat radical SJU Vaslui. Într-o primă fază, cele trei corpuri ale unității de sănătate au fost modernizate pe un proiect european în valoare de 71 milioane de lei. Din valoarea totală a proiectului, a fost furnizată aparatură medicală în valoare de 9.974.331 lei (computer tomograf, mamograf, două artroscoape şi un laparoscop pentru sălile de operaţii, cinci mese de operaţie, trei aparate de ventilaţie şi un aparat de respiraţie artificială pentru terapie intensivă, patru monitoare funcţii vitale, două defibrilatoare, ecograf pentru cord, electroencefalograf computerizat, electrocardiograf cu 12 canale etc.). Ulterior, autoritățile locale au apelat la resursele europene pentru a finanța diferite obiective. În prezent, pe bani europeni, noul ambulatoriu din Vaslui este dotat cu aparatură performantă, iar Unitatea de Primiri Urgențe va fi extinsă. Populația este foarte mulțumită de cum arată spitalul, fiind conștientă că într-o zonă săracă cum e Vasluiul, fără fonduri europene nu s-ar fi făcut astfel de investiții. SJU Vaslui a început și dotarea noului ambulatoriu cu echipamente medicale de ultimă generație. Până la această dată, peste 70% din aparatura medicală a fost deja achiziționată și dată în folosință cabinetelor aflate în ambulatoriu. Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și a fost depus în luna septembrie 2018 la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est de către Consiliul Județean (CJ) Vaslui în parteneriat cu SJU. Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. Prin intermediul proiectului va fi cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului. Perioada de implementare a proiectului este de 41 de luni (1 iunie 2018-31 octombrie 2021) și are o valoare de 10.360.254 lei.
Cu acest ambulatoriu nou se va putea muta policlinica județeană în incinta spitalului. Toate echipamentele medicale furnizate până în prezent au fost puse în funcțiune. După finalizarea acestor investiții, la care se adaugă și construirea unui pavilion de zi, va fi reamenajata curtea spitalului, se vor construi căi de acces, parcări, spații de recreere pentru pacienți.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.