Sat. Sep 25th, 2021

Intârzie demararea lucrărilor la căminul de bătrâni din Fălciu

2 min read

Proiectul centrului social pentru persoane vârstnice din comuna Fălciu este încă departe de a fi demarat. După o primă licitație fără succes, din cazua creșterii foarte rapide a prețurilor la materialele de construcții trebuie refăcut devizul general și majorările de prețuri să fie trecute la cheltuieli neeligibile. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că pentru impelemnarea unui proiect trebuie parcursă o birocrație stufoasă, care constă în tot felul de avize care se obțin destul de greu.
După obținerea acestor avize se merge la ADR Nord Est pentru primirea unui aviz și tot așa. Sperăm din tot sufletul ca după reevaluarea devizului general care se face în această lună să scoatem la licitație proiectul și poate vine un constructor să se apuce de treabă. Bani sunt, dar lipsește constructorul. Proiectul social finanțat din bani europeni are un grup țintă format din 250 de bătrâni din localitate. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat, iar valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei.
La fel ca și în alte zone ale județului Vaslui și în comuna Fălciu populația este îmbătrânită, iar multe persoane nu mai au aparținători care să le poarte de grijă. Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu: o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. În cadrul proiectului se va construi și un cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție și vor putea socializa între ei. Prin acest proiect se asigură 23 locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.