Sat. Sep 25th, 2021

Prima bancă…”inteligentă” din Bârlad

2 min read

Sosirea toamnei a adus, la Barlad, prima bancă inteligentă dintr-o preconizată ”recoltă” de circa 20 de astfel de piese de mobilier stradal ”smart”. Prima bancă ”smart” a fost amplasată sâmbătă, 4 septembrie, în fața Palatului de Justiție din localitate, alte trei urmând a fi montate în fața sediului E-ON și în partea de sud a orașului, în apropiere de IRIS SA.
Prima bancă inteligentă nu este complet funcțională, deocamdata. singura funcție (deloc ”smart”) fiind cea a ”clasicului” loc de odihnă. În scurt timp, urmează să devină operaționale și celelalte funcții care îi conferă, de altfel, statutul de bancă inteligentă: panouri solare pentru autonomie energetică; router wi-fi; prize tip USB funcționale pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor și laptopurilor etc. În plus, o astfel de bancă inteligentă va oferi și un cadru modern pentru publicitate stradală.
Conform deciziei municipalității, aceste obiective sunt realizate din donații, primele patru fiind oferite de firma Kredianis SRL. În schimb, donatorilor li se oferă posibilitatea de a-și promova afacerile prin reclame stradale inserate pe unele panouri luminoase ale noilor bănci. Beneficiarul, în speță municipiul Bârlad, va promova, pe toate panourile băncilor în cauză câte o personalitate locală iar la finalul perioadei contractuale cu donatorul, băncile vor rămâne în posesia localității. În cazul băncii din fața Palatului de Justiție, personalitatea aleasă a fost cea a reputatului actor de teatru și televiziune Constantin Codrescu. Primăria Bârlad intenționează să amplaseze prin oraș cel puțin 20 de astfel de bănci inteligente.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.