Sat. Sep 25th, 2021

ARESTAT PREVENTIV PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE

2 min read

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat, din comuna Tutova, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
La data de 4 septembrie a.c., orele 20.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 59 de ani, din localitatea Bădeana, comuna Tutova, cu privire la faptul că soțul său, un bărbat în vârstă de 62 de ani, în aceeași zi, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție. Acesta s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate și, folosindu-se de un topor, ar fi amenințat-o.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că în luna august 2021 Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului cercetat, pentru o perioadă de 2 luni. Având în vedere faptul că, acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite prin emiterea ordinului de protecție, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 100 metri faţă de soția sa, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie.
În data de 5 septembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore. În aceeași zi, 5 a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivă.
Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.