Fri. Sep 24th, 2021

O POVESTE…ADEVARATA! AMINTIRI PESTE ANI SI ANI!

2 min read

Am primit o frumoasa..”epistola” din partea unei doamne venerabile din Drobeta Turnu Severin. A tinut sa depene cateva amintiri de acum exact 25 de ani (se intampla in anul 1996)!! Ceea ce ne-a trimis este atat de frumos si emotionant incat mi-am permis sa reproduc toata ”scrisorica”, cuvant cu cuvant.

”Festivalul “Inventica”, de la Vaslui, înainte de anii 2000!
Era o vară frumoasă! Ne pregăteam să mergem la festivalul de la Vaslui! Numele lui: “INVENTICA”. Cu ceva ani în urmă obținusem certificatul de la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții şi Marci ) pentru produse industriale, vestimentație unicate! Cu mare bucurie m-am pregătit cu trei eleve pentru a merge la concurs! Binențeles pe domeniul nostru de activitate! Profesorul de fizică de la Liceul “Traian” din Drobeta Turnu Severin si in acelasi timp si director al institutiei de invatamant mi-a propus să iau şi elevii dumnealui cu lucrarile pregătite (fizică), inclusiv proiecte, probleme!
Cu mare plăcere am acceptat şi când a venit ziua cea mare ne-am prezentat la Vaslui! Zile minunate, de excepție, primire, prietenie, cazare, atenție, respect şi tot ceea ce include bunul simț! Atât cadrele didactice cât şi elevii ne-am simțit ireproşabil! Concursul s-a desfăsurat conform temelor impuse, de o corectitudine şi o valoare care nu se pot uita! Toate cadrele didactice care s-au prezentat la concurs am avut plăcerea de a aduce aportul cuvenit pentru buna desfăşurare a programului propus! Mulți elevi şi eleve au plecat cu mari bucurii, obținând diplome, carți şi cadouri, inclusiv parte din ei şi bani! Am fost prezentă cu şase elevi şi eleve şi m-am întors la Turnu Severin cu opt diplome, inclusiv ceea ce a primit fiecare elevă şi elev în urma prezentări şi susținerii lucrării!
Când am ajuns la Turnu Severin ne aştepta o mare bucurie! Primirea noastră în Amfiteatrul Liceului “Traian”, cu bucuria de a primi frumoasele cuvinte din partea fostului profesor Samfirescu, profesor de fizică şi directorul liceului, pentru susținerea şi curajul de a-mi asuma şi răspundrea de a participa cu suflet, dăruire şi cunoştintele legate de lucrarile de fizică, eu fiind pe tehnologie, clasele V-VIII şi clasele IX-X specialitate! Bucuria de atunci a rămas povestea de azi, pe care v-am trimis-o cu drag, cu respectul cuvenit pentru frumoasa noastră primire şi atenție!”

        Cu mult respect si consideratie, Pica Maria N. Boştină

Mai poate fi adaugat ceva? Credem ca nu!

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.